
زردچوبه بهدلیل خصوصیات آنتیاکسیدانی قوی خود یکی از موثرترین مواد در جلوگیری از سرطانیشدن سلولهای بدن است.[۳] این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی میشود. کارآزماییهای بالینی زیادی در ارتباط با فواید مصرف روزمره زردچوبه انجامشدهاست. گفتهشدهاست که زردچوبه ممکن است شدت علائم بیماری آلزایمر را کاهشدهد. همچنین ماده مهم و اصلی زردچوبه یعنی کورکومین اثرات ضدالتهابی و ضد-درد شبیه داروهای آرامبخش معمولی را دارا است.
اثر ضدالتهابی کورکومین با اثر ضد التهابی داروهای استروئیدی و غیر استروئیدی با فنیل بوتازون قابل مقایسه است. این دارو با مهار سنتز پروستاگلاندینهای التهابی، اثر ضدالتهاب خود را آشکار میسازد. در مطالعه روی موش صحرایی، اثر مهارکنندهٔ ۳ میلیگرم کورکومین سدیم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، موجب مهار آنزیم لیپواکسیژناز و سیکلواکسیژناز میشود.


ویژگی زردچوبه
با وجود فواید زردچوبه برای سلامت بدن، همچنان هیچگونه شواهد بالینی باکیفیتی وجود ندارد که نشاندهد مصرف زردچوبه یا کورکومین برای درمان یک یا چند «بیماری» در انسان مؤثر باشد.شواهد ضعیفی وجود دارد مبنی بر اینکه عصارهٔ زردچوبه ممکن است برای تسکین علائم آرتروز زانو،و همچنین برای کاهش درد و آسیب عضلانی پس از ورزش مفید باشد.
ترکیب شیمیایی زردچوبه شامل ۵ درصد اسانس و ۵ درصد ماده اصلی زردچوبه، پلیفنلی بهنام کورکومین است. در زردچوبه مواد مغذی زیادی وجود دارد که تأثیرات خوبی بر سلامت انسان دارد. از جمله مواد مغذی مهم در زردچوبه ویتامین ث، ویتامین ب۶، آهن و پتاسیم هستند.
1 نظر
سیامک
زندگی بدون ادویه طعم ندارنه
دیدگاه خود را بنویسید